به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیتالله استادی، در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان تهران در مصلای حضرت عبدالعظیم حسنی، به عوامل پیشرفت و موفقیت در دوران تحصیل اشاره کرد و اظهارداشت: یکی از مواردی که باعث پیشرفت میشود توجه به کاری است که میخواهید انجام دهید، یک طلبه باید بداند که کار او با هیچ کار دیگری قابل مقایسه نیست.
وی افزود: اگر کسی طلبگی را با امور دیگری مقایسه کند و آن را با کارهای دیگر اندازهگیری نماید موفق نخواهد شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از دیگر موارد پیشرفت در تحصیل را علمآموزی و فراگیری معارف در دوران جوانی دانست و گفت: باید از دوران جوانی که دوران طلایی زندگی انسان است در راه کسب معارف بهره برده شود؛ اگر بزرگانی مانند حضرت امام(ره) به جایی رسیدهاند برای این است که از دوران جوانی بهره لازم را بردهاند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز کسی با نداشتن سواد نمیتواند پیشرفت کرده و تاثیرگذار باشد تصریح کرد: اگر در دوران گذشته روحانیون در یک روستای کوچک سخنرانی میکردند و در این بین ایراداتی نیز داشتند کسی از آنان اظهار ناراحتی نمیکرد اما امروز در یک روستای کوچک حداقل بیست دانشجو پای منبرها حضور دارند و روحانیت باید به آنان آگاهی داده و محکمات را از متشابهات به آنان معرفی کند.
امام جمعه قم درس و تهذّب را توأم با یکدیگر دانست و افزود: علمای بزرگی که توانستند کاری کنند هم دارای سواد علمی بودند و هم کار تهذیب را به خوبی انجام داده و توانستند بر مردم تاثیرگذار باشند.
آیتالله استادی به روایتی از امام صادق(ع) اشاره و خطاب به طلاب حوزههای علمیه استان تهران گفت: این امام معصوم فرموده است: پرهیز کنید از کاری که باعث آن شود که به خاطر عمل شما از ما ایراد بگیرند.
وی در پایان خطاب به طلاب همنشینی با افراد صالح و عالم را از دیگر موارد پیشرفت قلمداد کرد و گفت: از همنشنینی با افرادی که به درس و بحث توجه ندارند پرهیز کنید.